آیا روزه داری فقط مخصوص مسلمانان است؟!

روزه داری نوعی رهایی انسان از وابستگی ها و نیازهای جسمی روزمره خود است، نیازهایی به مانند خوردن و آشامیدن، اما باید توجه کرد که این عمل چه تاثیری بر ادامه زندگی ما خواهد گذاشت، اگر هدف آن باشد که فقط خود را در مقابل دیگران با ایمان نشان دهیم، هیچ درکی درستی از مفهوم اصلی روزه داری بدست نیاورده ایم!
اگر روزه داری باعث پاکی و ارتباط بیشتر با خداوند نشود عملی بس بیهوده بوده و فقط خود را اذیت کرده ایم به مانند بسیاری از مرتاضان هندی!
فقط نخوردن و نیاشامیدن به تنهایی کافی نیست بلکه آنچه که مشخص است، بیاد خدا بودن و اعمال صالح انجام دادن و دوری از گناه است که در هنگام روزه داری و در تمامی طول زندگی است که اهمیت بیشتری دارد که باعث ارتباط بیشتری بین انسان و خداوند میشود، تا انسان بتواند شایستگی هدایت بهتر را بدست آورد.
سوره بقره آیه ۱۸۳
یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا کُتِبَ عَلَیْکُمُ الصِّیَامُ کَمَا کُتِبَ عَلَى الَّذِینَ مِنْ قَبْلِکُمْ لَعَلَّکُمْ تَتَّقُونَ
ای کسانی که ایمان آورده اید روزه بر شما مقرر شده است همان گونه که بر کسانی که پیش از شما مقرر شده بود، باشد که پرهیزگاری کنید.
همانگونه که از آیه فوق مشخص است، روزه بر کسانی که قبلاً پروردگار عالم بر آنان کتب نازل فرموده نیز مقرر گشته است.
عیسی مسیح در انجیل متی فصل ۶ آیه ۱۶چنین میفرماید: اما چون روزه دارید، مانند ریاکاران ترشرو مباشید زیرا که صورت خویش را تغییر می‌دهند تا در نظر مردم روزه دار نمایند. هرآینه به شما می‌گویم اجر خود را یافته‌اند.
موسی ۴۰ شبانه روز نه غذا خورد نه آب نوشید، برای ارتباط با خداوند و ۱۰ فرمان را بر او نازل گردید. و ۴۰ شبانه روز دیگر را نه غذا خورد و نه آبی نوشید برای بخشش گناهان قوم خود، یحیی نبی نیز بسیار روزه می گرفت، عیسی مسیح نیز ۴۰ شبانه روز نه غذا خورد و نه آبی نوشید و هنگامی که گرسنه گردید شیطان آمد تا او را آزمایش کند.
حال چگونه است که  مسیحیان تسلیم امر خداوند نشده اند در صورتی که آیات بسیاری در مورد روزه داری در کتاب مقدس وجود دارد؟!
و تمامی دنیا، روزه داری را فقط مخصوص مسلمانان می پندارند؟!
نکته اینجاست که احکام خداوند در تمامی کتب آسمانی به روشنی بیان شده است و حال انسان با کفر( پوشاندن ) بر آیات باعث تفرقه در دین توحید خداوند شده و هر گروهی برای خود نام و نشانی اختیار کرده است، که این عمل فقط به نفع شیطان است.
امید بر آن است که روزی همگی به یک دین توحید در آییم و تسلیم امر خداوند گردیم و دین را برای او خالص گردانیم.
ان شاء اللّه

شلاق زدن به جرم روزه خواری عمدی در اسلام وجود ندارد

هر ساله شاهد آن هستیم عده ای که معمولا افراد جوان هستند را به جرم روزه خواری عمدی و به خاطر بی حرمتی به احکام اسلام در ملاء عام برای عبرت دیگران، شلاق میزنند. اما آیا حکم شلاق زدن در اسلام برای چنین افرادی برابر با کلام و حکم پروردگار در قران است؟!
بگذارید همین جا تکلیف یک مساله روشن شود و آن اینکه اسلام دین زور و اجبار و تهدید نیست و اصلا روزه ای که از سر زور و اکراه گرفته شود جز گرسنگی و تشنگی و رنج و زحمت بیهوده چیز دیگری نیست.
گردن نهادن به دین پاک اسلام و احکام آن باید آزادانه و آگاهانه صورت پذیرد، چرا که اساساً باور داشتن به چیزی در گروه یقین و تعقل است و جبر و اضطرار، فرصت انتخاب عقلانی را از آدمی می ستاند. (لَا إِكْرَاهَ فِي الدِّينِ)
خداوند بزرگ در سوره بقره آیه ۱۸۳ چنین میفرماید:
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيَامُ كَمَا كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِنْ قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ
ای کسانی که ایمان آورده اید روزه بر شما مقرر شده است همان گونه که بر کسانی که پیش از شما بودند مقرر شده بود باشد که پرهیزگاری کنید.
همانگونه که از آیه فوق مشخص است، کلام خداوند بزرگ خطاب به کسانی است که ایمان آورده اند(يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا) حال میتوان متوجه شد کسانی که به عمد روزه خواری میکنند در حقیقت هنوز به کلام خداوند ایمان قلبی نیاورده اند و این فرصت بسیار مناسبی برای مومنین خداوند است که با روی خوش و اعمال نیک و رفتاری بسیار پسندیده به مانند دعوت کردن آنان بر سر سفره افطار و آشنایی آنان با کلام خداوند سعی در رساندن کلام پروردگار به آنان شوند. در غیر این صورت با زور و شلاق نه تنها آنان هدایت نمیشوند بلکه اسلام هراسی نیز به وجود می آید. آیا خداوند بزرگ نیز نمی توانست همه ما را به زور هدایت کند؟
در قسمت بعدی آیه مشخص است که روزه داری برای اقوام پیشین نیز مقرر گشته است، برخی از مسیحیان نیز در هنگام عید پاک به مدت ۴۰ روز روزه داری میکنند و بسیاری از آنان روزه نمی گیرند! در حقیقت خداوند بزرگ در هیچ یک از کتب آسمانی خود حکم بر زدن شلاق برای کسانی که به عمد روزه داری نمیکنند را نداده است. بلکه این افراد فرصت پاکی و هدایت بیشتر و قدم نهادن در راه پروردگار را از دست میدهند و هر انسانی مسئول اعمال خیش نزد پروردگار است.
والسلام علی من اتبع الهدی و دین الحق

پیمایش به بالا